Річниця роботи Шокіна: як виконує свої обов'язки генпрокурор?

Читать на русском

Сьогодні – перша річниця роботи Віктора Шокіна на посаді генерального прокурора України. «Слово і Діло» вирішило дізнатися, як виконує свої обіцянки генпрокурор та чи збереже він посаду.

Віктор Шокін був призначений Верховною Радою 10 лютого 2015 року. На цій посаді він змінив Віталія Ярему, який не дуже продуктивно працював у кріслі генпрокурора. На відміну від свого попередника, Шокіну вдалося затриматися на посаді аж на рік. За весь цей час гепрокурор роздав 16 обіцянок.

Так, з 16 обіцянок Шокін виконав лише 5. Серед них – запуск місцевих прокуратур, створення єдиного реєстру злочинів на Євромайдані, онлайн відбір на посаду антикорупційного прокурора, оголошення підозр особам, які винні у скоєнні злочинів проти Надії Савченко.

Ще 9 обіцянок генпрокурора перебувають у процес виконання. Водночас лише 2 обіцянки Віктор Шокін не зміг виконати: завершити у короткі терміни слідство щодо зіткнень під Верховною Радою 31 серпня 2015 року та внести до парламенту подання про зняття недоторканності з голови Апеляційного суду Києва Антона Чернишенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: