Інвестиції в Україну скоротилися на 5%

Читать на русском
Зниження обсягу інвестицій Госстат пояснює курсовою різницею. Основними інвесторами України були Кіпр, Нідерланди, Німеччина, РФ, Австрія, Великобританія, Британські Віргінські Острови, Франція, Швейцарія та Італія.

Прямі іноземні інвестиції в економіку України (вкладення в акціонерний капітал) станом на 31 грудня 2015 року склали $43,371 млрд, що на $2,373 млрд, або на 5,19%, нижче за показник на початок року.

Про це повідомляється на сайті Державної служби статистики України, передає «Слово і Діло».

Зниження обсягу інвестицій Держстат пояснює курсовою різницею, за рахунок чого акціонерний капітал знизився на $5,024 млрд. Відтік акціонерного капіталу виявився менш значним і склав $891,3 млн, і при цьому надійшло $3,764 млрд нових інвестицій.

У повідомленні наголошується, що основними інвесторами України, на яких припадає 83% загального обсягу інвестицій, були Кіпр, Нідерланди, Німеччина, Російська Федерація, Австрія, Великобританія, Британські Віргінські Острови, Франція, Швейцарія та Італія. В цілому інвестиції надходили зі 134 стан світу. Велика частина інвестицій в обсязі $13,3 млрд, або 30,6% від загального обсягу, припадає на українську промисловість.

Водночас обсяг прямих інвестицій з України в економіку інших країн світу на 31 грудня 2015 року склав $6,210 млрд. Прямі інвестиції з України надходили до 47 країн світу, однак левова частка припадає на Кіпр (93,7%).

Наведені Держстатом дані не враховували тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Кернес викинув 52 мільйони гривень на вітерХарківське КП «Міськелектротранс» має передати 57 тролейбусів і 10 трамваїв, за які Харківська міськрада заплатила 52 млн грн, фінансовій компанії «Приватні інвестиції».

Також у повідомленні зазначається, що дані про прямі інвестиції в Україну та з України є попередніми й використовуються Національним банком для складання платіжного балансу та визначення міжнародної інвестиційної позиції.

Як раніше повідомлялося, продовження «виконання» Мінських домовленостей веде до заморожування конфлікту та тривалого позиційного протистояння, що своєю чергою залишає Україну в «сірій зоні» на політичній карті Європи.

Нагадаємо, що нафтокомпанії в Україні знижують інвестиційні програми на 30%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: