Верховна Рада ухвалила закон про старт приватизації

Читать на русском
Народні депутати України сьогодні ухвалили закон, згідно з яким великі державні підприємства можна буде приватизувати.

Народні депутати України ухвалили закон, згідно з яким на приватизацію можуть бути винесені стратегічні державні підприємства.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

За ухвалення відповідного законопроекту №2319а-д проголосували 252 народних депутата.

У документі вказуються порядки підготування до приватизації об'єктів групи Г. Це, згідно з текстом закону «Про Державну програму приватизації» від 18 травня 2000 року, «цілісні майнові комплекси підприємств або пакети акцій ВАТ, які на момент ухвалення рішення про приватизацію займають монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному ринку відповідних товарів і послуг або мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави».

Над чим цього тижня працюватиме Рада? Огляд законопроектів парламентуЧерговий пленарний тиждень починається з довгоочікуваного річного звіту уряду. Сьогодні вирішиться, подальша доля України на майбутній піврічний період – мається на увазі, чи відбудуться вибори вже навесні цього року, чи чекати все ж восени.

У новому документі також вказується, що до майбутньої приватизації не будуть допускатися особи-резиденти держав, визнаних Верховною Радою країнами-агресорами.

Нагадаємо, уряд України 11 лютого схвалив програму своєї діяльності на поточний рік. Серед пріоритетів Кабміну на 2016 рік значиться, крім іншого, широкомасштабна приватизація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: