Аваков розповів, чому патрульного Савкіна не звільнили з поліції

Читать на русском
Аваков не вважає, що київський патрульний Савкін є загрозою, яку з нього роблять соціальні мережі.

Слідча комісія вирішила залишити на службі київського патрульного Олексія Савкіна, який під час Революції Гідності підтримував екс-президента України Віктора Януковича.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», пише «Слово і Діло».

За його словами, обіцянка про звільнення Савкіна, яка була дана на той момент його радником, народний депутатом Антоном Геращенком, не є особистою думкою Авакова. Міністр зазначив, що слідча комісія виправдала київського патрульного Савкіна та прийняла рішення залишити його на службі.

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України
Геращенко запевняє, що Савкін буде звільнений з лав Національної поліціїСказано 20 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Це не моя думка, і я вам скажу такий секрет, що думка Антона Геращенка не завжди є моєю точкою зору. Антон Геращенко висловив свою точку зору, чудову точку зору. Але є правда в тому, що є презумпція невинуватості, будь-яка людина має право на розслідування. Ми розслідували дану ситуацію і з 8 осіб, які при перевірці їхніх портфоліо, де були зафіксовані дані висловлювання, які знайшли активісти, 6 було звільнено, а 2 – ні, й серед двох – Савкін», – сказав він.

Аваков зазначив, що він і слідча комісія вирішили, що будь-яка людина, в тому числі й Савкін, могла помилятися в період Майдану. За словами міністра, Савкін визнав свою провину та змінив точку зору, тому комісія вирішила залишити його на службі.

Аваков прокомментировал обещание совего зама Геращенко, по поводу увольнения Савкина из нацполицииSlovoiDilo

Нагадаємо, в листопаді 2015 року навколо київського поліцейського Олексія Савкіна розгорівся скандал. Користувачі соціальної мережі Twitter знайшли старі записи патрульного, в яких він висловлювався на підтримку екс-президента України Віктора Януковича, а також закликав «Беркут» до розгону протестувальників на Євромайдані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: