Рівненські депутати просять у Згуладзе нову поліцію для боротьби з бурштиновою мафією

Читать на русском
Депутати-мажоритарники від Рівненської області важають, що регіон потрібно включити до списку областей, у яких працюватиме нова поліція.

Депутати-мажоритарники від Рівненської області Олександр Дехтярчук та Василь Яніцький переконані, що їхній регіон несправедливо не включили до списку областей, у яких працюватиме нова поліція.

Відповідного листа з проханням включити регіон до списку областей, де запрацюють оновлені правоохоронні органи, написали заступнику міністра внутрішніх справ України Екатерині Згуладзе нардепи-мажоритарники Олександр Дехтярчук та Василь Яніцький, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Дехтярчука.

«Рівненщина, на нашу думку, безпідставно випала з переліку областей, де має працювати нова поліція. Підготували з депутатом Яніцьким відповідне звернення», – зазначив він.

Рівень довіри до теперішніх рівненських правоохоронців підірваний їхньою неспроможністю розв'язати проблему варварського видобутку бурштину в регіоні, тож, на думку депутатів, ситуацію могла б змінити нова поліція.

«Просимо Вас, шановна пані Екатерино, розглянути можливість прискорення проведення реформ правоохоронних органів Рівненщини, зокрема невідкладного запровадження у м. Рівному патрульно-постової служби, першочергового формування складу Національної поліції України, а також делегування до органів внутрішніх справ Рівненської області досвідчених фахівців по боротьбі з організованою злочинністю й корупцією з метою ефективної організації боротьби з незаконним видобутком бурштину», – йдеться в листі-зверненні.

Нагадаємо, Президент лише сьогодні підписав закон про Національну поліцію. До цього нова патрульно-постова служба Києва пропрацювала місяць фактично без офіційних законних підстав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: