Джон Керрі: сирійська влада має намір вирішити конфлікт силою

Читать на русском
Уряд Сирії не має наміру вирішувати конфлікт політичним шляхом, а налаштований на продовження воєнних дій.
Джон Керрі

Безперервні атаки на бойовиків ІД з боку сирійської армії говорять про намір влади країни вирішити конфлікт силовим, а не політичним способом.

Про це, за даними Gazeta.ru, заявив державний секретар США Джон Керрі, повідомляє «Слово і Діло».

«Їм уже пізно намагатися відповідати наявним домовленостям і відновлювати довіру міжнародного співтовариства в питаннях, що стосуються мирного розв'язання кризи», – сказав держсекретар.

Джон Керрі також додав, що в США очікують до кінця лютого відновлення мирних переговорів.

Причину зриву переговорів представники США вбачають у діях Сирії та Росії. Нагадаємо, переговорний процес із вирішення сирійського конфлікту почався цього понеділка, проте незабаром був перенесений на 25 лютого.

РФ готова воювати в Сирії та на Донбасі навіть собі у збиток – експертЕксперт поділився міркуваннями щодо того, що РФ через обвал цін на нафту та продовження санкцій ЄС загрожує нова хвиля кризи.

Як передає ВВС, про це заявив спецпосланець ООН щодо сирійської кризи Стаффан де Містура.

Представники США вважають, що урядова армія Сирії веде боротьбу не стільки з «Ісламською державою», скільки з представниками опозиції, а Росія їй у цьому допомагає.

«Надзвичайно важко зрозуміти, як удари по мирних об'єктах можуть сприяти мирному процесу», – сказав з цього приводу представник держдепартаменту США Джон Кірбі.

«Ми, як і раніше, бачимо збільшення інтенсивності російських авіаударів по Алеппо та його околицях, але вони завдаються не по ІД, а майже виключно по опозиції», – заявив Кірбі.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що замість позицій «Ісламської держави» Росія завдає авіаударів по мирному населенню Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: