НАТО планує збільшити кількість військових на сході Альянсу до 40 тисяч

Читать на русском
НАТО ухвалила рішення збільшити присутність своїх військових на сході Альянсу з метою швидкого реагування на зовнішні виклики.

Через російську агресію, а також війну в Сирії НАТО ухвалила рішення про збільшення сил швидкого реагування на сході Альянсу.

Про це в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми хочемо збільшити до 40 тисяч кількість сил швидкого реагування на сході Альянсу. Ми зможемо краще вести діалог з РФ, якщо будемо сильнішими», – сказав він.

За словами Столтенберга, Північноатлантичний альянс повинен адаптуватися до нових викликів і покращувати сили НАТО на морі та на суходолі, а також інвестувати в інфраструктуру. Крім того, генсек Альянсу нагадав, що НАТО цілковито підтримує Україну й допомагає в різних сферах.

«Україна, як і раніше, перебуває в топі, ми підтримуємо її логістично, технічно, навчанням армії. На останній зустрічі з Президентом України Петром Порошенко я це підтвердив», – зазначив Столтенберг.

Що можуть запропонувати Україна і НАТО один одному?Багато політиків обіцяли приєднання України до Північноатлантичного альянсу. Поступово Збройні сили країни переходять на стандарти НАТО, а також поглиблюють співпрацю із західними союзниками.

Генсек НАТО повідомив, що Росія продовжує використовувати свою регулярну армію для залякування та шантажу сусідів.

«Росія готова використовувати Збройні сили для залякування сусідів і для того, щоб перекроювати кордони в Європі, що ми спостерігали в Україні та Грузії», – сказав Столтенберг.

Водночас, за словами генсека Альянсу, НАТО не припиняла політичного діалогу з Росією та продовжує вести конструктивну співпрацю для вирішення конфліктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: