Порошенко виступив за зняття суддівської недоторканності

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко вчергове нагадав про те, що необхідно позбавити суддів недоторканності.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що суддів необхідно позбавити недоторканності.

Як передає «Слово і Діло», про це Президент повідомив на зустрічі зі співробітниками Національного антикорупційного бюро України.

«І поки ви розслідуєте корупцію в судовій системі, у суддів є недоторканність, і поки ви розслідуєте, минуть місяці або роки. На жаль, у нас поширена практика – зникнуть, ми їх подаємо до міжнародного розшуку, і справи залишаються недорозслідуваними», – заявив Глава держави.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв зняти депутатську недоторканністьСказано 21 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

В першу чергу, за словами Президента, зняття недоторканності із суддів дозволить залучати до відповідальності корумпованих служителів Феміди. «Ми повинні зняти суддівську недоторканність. Вони не повинні бути притягнуті до відповідальності тільки за ті рішення, які вони приймають, але за ті хабарі, які вони беруть, – вибачте», – сказав Порошенко.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», законопроект про зняття недоторканності з суддів і народних депутатів Петро Порошенко подав до Верховної Ради ще 16 січня 2015 року. 21 березня 2015 року Петро Порошенко пообіцяв зняти суддівську та депутатську недоторканність.

5 лютого 2015 року депутати проголосували за законопроект, який пізніше був направлений до Конституційного суду України. КСУ визнав рішення конституційним і направив його депутатам. Однак нардепи не зібрали 300 голосів для ухвалення відповідних змін до Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: