Порошенко затвердив новий військово-адміністративний поділ України

Читать на русском
Петро Порошенко видав указ про поділ території України на нові адміністративно-військові зони.
Петро Порошенко

**Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким Україна отримає новий військово-адміністративний поділ, що приведено у відповідність до нинішньої воєнної доктрини країни. ** Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента України.

Згідно з указом, сухопутна територія України поділяється на чотири військово-сухопутні зони та окремий військово-сухопутний район. Підпорядковуються зони відповідним оперативним командуванням: «Захід», «Північ», «Схід», «Південь».

Повітряний простір країни розділений на три військово-повітряні зони та один окремий військово-повітряний район, які є районом відповідальності повітряних командувань «Захід», «Південь» і «Центр».

Морський простір, з урахуванням правового статусу тимчасово окупованих територій внутрішніх морських вод і територіального моря України навколо Кримського півострова та окремого району Донецької області, поділяється на «Чорноморську» та «Азовську» військово-морські зони відповідальності командування Військово-морських сил Збройних сил України.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», 24 вересня Президент України Петро Порошенко ухвалив нову воєнну доктрину України. В документі, поміж іншим, передбачається збільшення кількості військовослужбовців за контрактом та обсяг фінансування оборонного сектору на рівні не менше 3% ВВП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: