Воєнна доктрина України: призовники залишаються, але контрактників стане більше

Читать на русском
Нова Воєнна доктрина України передбачає збільшення кількості військовослужбовців за контрактом і обсяг фінансування оборонного сектора на рівні не менше 3% ВВП ВВП.

Нова Воєнна доктрина України передбачає збільшення кількості військовослужбовців за контрактом і обсяг фінансування оборонного сектора на рівні не менше 3% ВВП.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Адміністрації Президента.

«Збереження в умовах збройного протистояння і реальної загрози агресії змішаного принципу комплектування Збройних сил України та інших, створених відповідно до законів України військових формувань, з поступовим збільшенням кількості військовослужбовців за контрактом у складі бойових військових частин», – йдеться в документі.

Зокрема, комплектування військовослужбовцями-строковиками буде здійснюватися в небойових військових частинах.

Також нова Воєнна доктрина України передбачає, що обсяг фінансування оборонного сектора країни складе не менше 3% від валового внутрішнього продукту.

«Для досягнення цілей Воєнної доктрини загальний обсяг видатків на оборону повинен становити не менше 3% від запланованого обсягу ВВП на відповідний рік», - передбачено в Доктрині.

Нагадаємо, раніше, під час візиту в Україну генсека НАТО Єнса Столтенберга і Президент, і прем'єр-міністр України відзначили пріоритетність зближення України з НАТО як у співпраці, так і в питанні військових стандартів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: