Україна потребує військової допомоги інших країн – Порошенко

Читать на русском
Петро Порошенко заявив, що надання військової допомоги Україні гарантує безпеку всій Європі.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україні не обійтися без військової допомоги інших країн, в тому числі Німеччини.

Про це Глава держави сказав у інтерв'ю німецькому виданню Bild, повідомляє «Слово і Діло».

На запитання кореспондента німецького видання, чи потребує Україна військової допомоги від Німеччини, Президент України відповів: «Ми відкриті для цієї можливості, і ми виступаємо за неї, тому що це стосується ситуації в області безпеки в Європі. Ми всі повинні більше підтримувати один одного, щоб бути готовим до всього».

Також Порошенко запевнив, що рішення ситуації на сході України він вбачає в дипломатичній, а не військовій площині.

Путін може анексувати будь-яку частину країн ЄС – ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко заявив, що президент РФ Володимир Путін може анексувати будь-яку територію країн Європейського Союзу.

«Основне рішення є дипломатичним. Канцлер Меркель і президент Олланд грають дуже важливу роль у процесі деескалації. Рівно рік тому, в лютому 2015 року, ми зустрілися в Мінську після трагедії в Краматорську, коли російські ракети обстріляли будинки мирних жителів із відстані більш ніж 50 км від лінії фронту. Жодного пояснення не було отримано після цього», – зазначив Президент.

Також Порошенко в інтерв'ю сказав, що президент РФ Володимир Путін може анексувати будь-яку територію країн Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: