На тимчасово окупованих територіях можна буде отримати українські документи

Читать на русском
Верховна Рада проголосувала за закон, що забороняє жителям тимчасово окупованих територій країни отримувати українські свідоцтва про народження та смерть.

Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким жителі окупованих територій країни можуть отримувати українські документи про народження або смерть.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на текст ухваленого сьогодні закону, розміщеного на сайті ВР.

За ухвалення документа віддали свої голоси 249 народних депутатів.

У тексті закону зазначено, що заява про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України, визначеної Верховною Радою України, може бути подана батьками, родичами, їх представниками або іншими законними представниками дитини до будь-якого суду за межами цієї території України незалежно від місця проживання заявника.

Після краху режиму Путіна окуповані території Донбасу повернуться до складу України – експертПолітолог розповів, чому, незважаючи на заяви та погрози про нові наступи й застосування ядерної зброї, вважає можливим повернення окупованих територій Донбасу до складу України.

Що стосується видачі свідоцтв про смерть, то в законі зазначено, що заява про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеної Верховною Радою України, може бути подана будь-якою особою до суду за межами цієї території України.

Закон набуває чинності з моменту його офіційного опублікування.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», в листопаді 2015 року Верховна Рада підтримала розроблений Міністерством юстиції законопроект, який спрощує процедуру отримання українських свідоцтв про народження та смерть для громадян, які мешкають на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: