Безсмертний дав невтішний прогноз розвитку ситуації на Донбасі

Читать на русском
Представник України у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний не бачить перспектив вирішення конфлікту на Донбасі найближчим часом.
Роман Безсмертний

Поки російський президент Володимир Путін живий, розпочатий ним збройний конфлікт на сході України не буде вирішений.

У цьому переконаний представник України у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний, пише «Слово і Діло» з посиланням на «24 канал».

«Я переконаний в тому, що цей конфлікт Путін розпалював, і він буде його нагнітати, буде його тримати, поки він буде живий. А поки він живий, доти він при владі. І зрозуміло, що цей логічний ланцюжок буде працювати завжди», – зазначив Безсмертний.

Експерт розповів, що стане найбільшою проблемою для Путіна в ситуації з ДонбасомПолітичний консультант поділився міркуваннями щодо заяви Арсенія Яценюка про те, що Росія почала «велику гру» для скасування санкцій.

На його думку, Україна разом із західними партнерами повинна змінити підходи до вирішення цього конфлікту. «Ситуація дуже серйозна. І після того, як за одним столом у війні в Сирії опинилися Вашингтон з Москвою, трагізм ситуації ще більше загострився», – додав дипломат.

Безсмертний також заявив, що Україна є частиною великого геополітичного конфлікту, і це було очевидно з самого початку. «І треба зрозуміти, що там, де будуть говорити про Сирію, там, де будуть говорити про Іран, говоритимуть і про Україну», – резюмував він.

Нагадаємо, вчора російський президент Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися про продовження переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі в «нормандському форматі».

У коментарі «Слову і Ділу» військовий експерт Іван Якубець заявив, що єдиний варіант вирішення ситуації на Донбасі – повернення до Будапештського меморандуму. Такої ж думки дотримується й військовий історик, експерт з воєнних питань Ігор Лосєв.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: