Гройсман обговорив із Коксом реформу парламенту

Читать на русском
Спікер ВР і глава місії Європарламенту підвели підсумки роботи з підготовки реформи українського парламенту.

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман сьогодні провів підсумкову зустріч із керівником місії Європейського парламенту Петом Коксом, під час якої обговорив результати реформи українського парламенту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт ВРУ.

За словами Гройсмана, місія провела величезну роботу з оцінки потреб українського парламенту на шляху до реформування. «Сьогодні очевидно, що парламент, який поки нагадує систему пострадянську, має бути перетворений на сучасний європейський парламент з усіма найкращими українськими традиціями. Він повинен стати публічним, відкритим, якісним, що дуже важливо. У зв'язку з цим ми орієнтуємося на кращі практики Європейського парламенту та парламенти європейських країн», – сказав спікер ВР.

Європарламент підтримав створення формату «Женева плюс» (доповнено)Європейський парламент підтримав створення формату «Женева плюс» як міжнародного механізму деокупації Криму.

Гройсман зазначив, що за результатами роботи місії найближчим часом буде сформований звіт, згідно з яким буде розроблений план дій. «Я переконаний, що ми спільно з народними депутатами, керівниками фракцій та груп українського парламенту зможемо реалізувати досить амбітний, але якісний план», – заявив спікер.

«Від планів до їх реалізації ще потрібно дуже багато зробити. Але я переконаний у тому, що ми знайдемо інструменти для того, щоб це відбулося», – резюмував Гройсман.

«Я з нетерпінням чекаю зустрічі зі спікером, лідерами фракцій та іншими гостями в Брюсселі, де ми не лише обговоримо наші висновки, а й домовимося про конкретні кроки для забезпечення того, щоб реформи стали реальністю», – зазначив Кокс.

Нагадаємо, візит місії ЄС в Україні відбувся у вересні 2015 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: