У січні завершиться робота над запуском нових елементів електронного парламенту – Гройсман

Читать на русском
Вінниця у 2015 році продовжує залишатися одним з лідерів з розвитку електронного управління.

Вінниця у 2015 році продовжує залишатися одним з лідерів з розвитку електронного управління.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

«У січні ми завершуємо роботу над запуском ряду нових елементів електронного парламенту у Верховній Раді, над якими ми почали працювати в 2015 році. Впровадження технологій електронного урядування, на мій погляд, - одна з найважливіших складових реформування системи управління в державі. Хотів би зазначити, що органи місцевого самоврядування тут поки випереджають центральні органи влади. Зараз багато з того, що ми почали впроваджувати у Вінниці ще кілька років тому, я разом з моїми колегами намагаюся впроваджувати і на загальноукраїнському рівні», – повідомив Гройсман.

Він зазначив, що за підсумками щорічного моніторингу впровадження електронного управління, який проводиться неурядовими організаціями серед українських міст, Вінниця в 2015 році продовжує залишатися одним з лідерів з розвитку електронного управління.

Вінниця у 2015 році продовжує залишатися одним з лідерів з розвитку електронного управління.

«У 2008 році ми створили перший в Україні прозорий офіс (раніше, ніж у Грузії). Сьогодні у Вінниці працюють електронні звернення через карту міста, електронні консультації та запис на прийом у центри надання адмінпослуг, персональний кабінет жителя, електронний запис в дитячий сад, відкритий бюджет, сервіс визначення маршруту громадського транспорту, "калькулятор субсидій", он-лайн чат з диспетчерами міського call-центру "Цілодобова варта" та інші», – підкреслив Гройсман.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада має намір витратити 90 мільйонів гривень на свою технічну модернізацію та облаштування адміністративних будівель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: