Кабмін хоче зменшити час подолання Шовкового шляху до 10 діб

Читать на русском
Поїзд, який курсував новим транзитним шляхом з України до Китаю, дістався до місця призначення за 15 діб.
начальник Департаменту комерційної роботи ПАТ «Укрзалізниця» Юрій Меркулов, міністр інфраструктури Андрій Пивоварский і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк

Під час наради представників Кабінету міністрів України та ПАТ «Укрзалізниця» було вирішено попрацювати над зменшенням часу подолання Шовкового шляху до 10 діб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ПАТ «Укрзалізниці».

Як повідомив виконувач обов'язків голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Завгородній, експериментальний поїзд, який був відправлений 15 січня з Іллічівська, успішно дістався до кінцевого пункту призначення 31 січня, тобто за 15 діб.

«Маршрут складний, на ньому працюють шість країн-учасниць, кожна з яких має свою логістичну політику. Тому подальша організація чіткої взаємодії між ними є важливою умовою для руху цього поїзда. Нашим завданням є подолання маршруту за 10 діб», – наголосив він.

Також Завгородній заявив, що ПАТ «Укрзалізниця» працює і над іншими проектами для поліпшення транспортних перевезень з України. За його словами, наразі розробляється рух контейнерних поїздів «Вікінг» з Іллічівська до Клайпеди (Литва), що намагатимуться долати цей маршрут за дві доби.

Крім того, на стадії узгодження перебуває проект руху поїздів до Кракова (Польща).

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що відомство зробить усе можливе для привабливості Шовкового шляху для Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: