Україна відкриває новий торговий шлях до Грузії, Азербайджану та Казахстану

Читать на русском
У зв'язку з припиненням дії зони вільної торгівлі з Росією Україна продовжить торгівлю з Азією в обхід північного сусіда.

У зв'язку з припиненням дії зони вільної торгівлі з Росією Україна продовжить торгівлю з Азією в обхід північного сусіда.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло».

Прем'єр-міністр повідомив, що представники Міністерства інфраструктури та «Укрзалізниці» зараз проводять переговори в Баку. «З тією метою, щоб цього тижня запустити перший експериментальний потяг за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан, що фактично дасть Україні можливість знайти альтернативний шлях для поставки товарів в обхід російського ембарго», – заявив Яценюк.

«Я доручаю міністру інфраструктури після завершення переговорів проінформувати нас. Я так розумію, що це планується на п'ятницю. Це дозволить розширити список тих товарів, які ми зможемо постачати до цих країн», – уточнив прем'єр.

Говорячи про «так звані торговельні відносини з нашим східним сусідом», Яценюк згадав про розширення списку заборонених товарів з РФ. «Доручаю Мінекономіки переглянути та розширити список товарів, які повинні потрапити під контрзаходи української сторони з метою захисту українського внутрішнього ринку від економічної агресії РФ», – сказав глава уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: