Томенко: Верховна Рада – це збори депутатів, яким кажуть, як треба голосувати

Читать на русском
Нардеп Микола Томенко заявив, що парламентарі виконують вказівки голів фракції, які кажуть їм, за які закони голосувати.

Народний депутат України Микола Томенко заявив, що всі депутати Верховної Ради виконують вказівки голів фракцій.

Про це він заявив у інтерв'ю «Українській правді», повідомляє «Слово і Діло».

«А що, у нас є Верховна Рада? На сьогодні це збори депутатів, яких рано вранці «вожді» інформують, як треба голосувати. Для прикладу: в часи попередньої «злочинної влади» депутати як мінімум за кілька днів знали, які будуть розглядатися закони. А сьогодні для того, щоб дізнатися порядок денний, треба вночі моніторити сайт ВР», – заявив Томенко.

За його словами, порядок денний Верховної Ради вирішується вночі кількома чиновниками з Адміністрації Президента. Як вважає нардеп, цей парламент увійде в історію як Верховна Рада, яка зупинила на своїй території чинність регламенту.

«Скоріше цей парламент увійде в історію як Верховна Рада, яка зупинила на своїй території чинність регламенту та перетворилася на парламент вічної «короткої процедури» і так званих «сигнальних голосувань», – наголосив Томенко.

Томенко заявив про вихід із фракції «БПП» і коаліціїТаке рішення стало реакцією на ухвалення Верховною Радою Бюджету-2016, який політик неодноразово критикував.

Також, як стверджує нардеп, більшість парламентарів голосують за ті чи інші законопроекти, навіть не бачивши їх. На переконання Томенка, парламентська коаліція свідомо не веде серйозних дискусій навколо важливих проектів законів.

«Навіть принципові законопроекти – Бюджет чи Конституція – не мали серйозної дискусії за змістом. Отож, нинішній парламент, з точки зору професійності, є одним із найгірших», – наголосив він.

Крім того, Томенко заявив, що, попри зміну влади в країні, кнопкодавство парламентарів триває. Яскравий приклад такого дійства можна було помітити під час голосування за проект Державного бюджету на 2016 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: