Томенко пішов із «БПП», не схотівши бути на других ролях – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Томенко пішов, тому що не зміг увійти до найближчого оточення Порошенка й стати лідером фракції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи інформацію про те, що Микола Томенко вирішив вийти з фракції «БПП».

«Томенко, скоріш за все, прийшов до якогось політичного повороту. Цікаво в цій ситуації, до кого він долучиться. Можливо, звичайно, буде й пауза. Він не зміг увійти до найближчого оточення Порошенка, не зміг стати одним із лідерів фракції. А сам Томенко є досить амбітним політиком і бути на других ролях він не хоче», – аналізує ситуацію Фесенко.

Як розповів політолог, є й розчарування, й незадоволені амбіції. Напевно, Томенко, як і низка інших депутатів з фракції «БПП», критично ставиться до діяльності цього уряду.

Порошенко не готовий сформувати новий Кабмін без Яценюка – ТоменкоНа даний момент Президент ще не готовий до формування нової коаліції. Порошенко також не готовий до формування нового уряду на чолі з іншим прем'єр-міністром, додав політик.

«Це реальні мотиви виходу. Бюджет і нинішня ситуація навколо коаліції для Яценюка – це не причина, а привід», – пояснив він.

Свого часу Томенко переходив із «Нашої України» до команди «Батьківщини», потім і від них пішов.

«Це, якщо можна так сказати, «форвард, що блукає», – підкреслив політолог.

«Томенко хотів бути помітною фігурою. Він очікував більшого», – говорить Фесенко.

Але ніякої коаліції з підтримки Яценюка немає. Йде тактична гра навколо його прем'єрства. І, скоріш за все, ресурс Яценюка на прем'єрство обмежений. Наступного року ми побачимо нового прем'єр-міністра України.

«Голосуючи за Бюджет, голосували не за прем'єрство Яценюка. Просто всі розуміли, що провалений Бюджет створить масу проблем», – резюмував експерт.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада в ніч проти п'ятниці, 25 грудня, ухвалила Державний бюджет на 2016 рік. За нього проголосували 263 народних обранці. Сам Томенко сказав, що не голосував за Бюджет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: