Томенко заявив про вихід із фракції «БПП» і коаліції

Читать на русском
Таке рішення стало реакцією на ухалення Верховною Радою Бюджету-2016, який політик неодноразово критикував.
Микола Томенко

Рішення про вихід із фракції та коаліції стало реакцією на ухвалення Верховною Радою Бюджету-2016, який політик неодноразово критикував.

Про це народний депутат Микола Томенко заявив в кулуарах Верховної Ради, передає «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112».

Напередодні Томенко на своїй сторінці у Facebook заявив, що на засіданні Верховної Ради були ухвалені «закони та Бюджет проти свого народу».

«Вчора вночі та сьогодні вранці на так званому ярмарку лицемірства й брехні (засіданні Верховної Ради) не тільки були проголосовані закони і Бюджет проти свого народу, а й створена нова більшість на підтримку третього терміну прем'єрства Яценюка», – повідомив депутат.

Пізніше Томенко повідомив журналістам, що написав заяву про вихід із фракції «БПП».

«Я не підтримую ідею третього терміну Яценюка. Я не підтримую ідею, що ми маємо підтримувати МВФівський Бюджет, а не народний. Тому я сьогодні написав заяву про вихід з фракції «Блоку Петра Порошенка», оскільки я не можу нести відповідальність за нову проурядову коаліцію разом з «Партією регіонів» і нову коаліцію, яка в інтересах отримання кредитів та збереження при владі змогла затвердити документи проти власного народу», – сказав він.

Томенко також заявив, що буде позафракційним, але не виключає, що буде створювати в парламенті платформу з депутатів, які переживають за Україну.

Крім цього, під час ранкового засідання Володимир Гройсман заявив, що народний депутат Василь Петьовка увійшов до групи «Воля народу».

«Відповідно до регламенту, інформую про входження народного депутата Василя Петьовки до складу групи «Воля народу», – зазначив спікер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: