Обіцяв, але не зробив: Каплін не голосував за реструктуризацію валютних кредитів

Читать на русском
Всупереч своїй обіцянці, Сергій Каплін не голосував за реструктуризацію валютних кредитів під час повторного розгляду законопроекту.
Сергій Каплін

Однією з найболючіших тем минулого року була реструктуризація валютних кредитів українців. Деякі політики у притаманній їм популістичній риториці намагалися максимально використати формулювання «долар по 5» для особистих рейтингів. Одним із таких став народний депутат Сергій Каплін.

У липні 2015 року він пообіцяв проголосувати за законопроект про реструктуризацію валютних кредитів при повторному розгляді цього документа, але свого слова не дотримав, пише «Слово і Діло».

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв віддати свій голос за законопроект щодо реструктуризації валютних кредитів під час повторного розгляду даного проектуСказано 9 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як відомо, закон «Про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті» у першому читанні підтримали 229 нардепів. Багато журналістів, експертів, а також Президент Петро Порошенко розкритикували популізм депутатів. Пізніше Глава держави ветував ухвалений депутатами скандальний закон і повернув його на доопрацювання до парламенту.

Сьогодні народні депутати намагалися подолати вето Президента. Сергій Каплін, який, нагадаємо, обіцяв підтримати реструктуризацію валютних кредитів, був відсутній на засіданні Ради під час цього голосування. Таким чином, закон він так і не підтримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: