Кредитний закон спровокував масштабні кадрові зміни в коаліції

Читать на русском
Вчорашнє голосування у Верховній Раді з приводу реструктуризації валютних кредитів цілком може стати цвяхом у труну коаліції. Після того, як стало зрозуміло, що цей закон може спричинити колапс банківської системи, багато депутатів відкликали свої голоси за цей документ.

Вчорашнє голосування у Верховній Раді з приводу реструктуризації валютних кредитів цілком може стати цвяхом у труну коаліції. Після того, як стало зрозуміло, що цей закон може спричинити колапс банківської системи, багато депутатів відкликали свої голоси за цей документ, пише «Слово і Діло».

Спікер Володимир Гройсман навіть поставив під сумнів саме подальше існування коаліції. У своєму Фейсбуці він назвав тупиком нинішні дії парламенту і закликав до відвертої розмови про майбутні дії та пріоритети коаліції.

«Така розмова має відбутись не пізніше ніж наступного тижня. В коаліції не місце іграм «один хороший, усі погані» чи «усі хороші, хтось один поганий». Це не на руку Україні, це на руку нашим ворогам», – пише спікер.

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко взагалі вирішив полишити свою посаду. Політик вже подав заяву про відставку, яка наразі не прийнята. При цьому цілком імовірною кандидатурою на місце Луценка деякі вважають його нинішнього заступника Ігоря Кононенка. Принаймні, таку думку висловив політик, нардеп кількох минулих скликань Тарас Стецьків. Натомість сам Кононенко вважає, що фракція ще може переконати Луценка залишитися її главою.

Нового лідера отримала також фракція «Народного фронту». Ним став Максим Бурбак, який минулого року очолював Міністерство інфраструктури. Раніше фракцією керували співголови Вікторія Сюмар та Андрій Тетерук, який надалі залишатиметься першим заступником голови фракції.

Нагадаємо, Верховна Рада 2 липня схвалила скандальний законопроект №1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів. Документ зобов'язує банки конвертувати всі споживчі кредити в іноземній валюті за курсом на момент підписання договору – приблизно 5,05 гривень за долар. За закон проголосували у тому числі народні депутати від «Блоку Петра Порошенка».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: