Журналісти дізналися, хто очолить Міністерство інфраструктури

Читать на русском
Парламентська коаліція визначилася з кандидатурою на посаду міністра інфраструктури України. Ним стане Павло Рябікін.
Павло Рябікін

Посаду міністра інфраструктури в оновленому уряді отримає екс-народний депутат 7-го скликання, колишній заступник голови КМДА Павло Рябікін.

Про це йдеться в матеріалі Соні Кошкіної «Відкладена війна», пише «Слово і Діло».

За її словами, в парламенті досі обговорюються кандидатури нових міністрів, і щодо більшості з них все ще немає конкретних домовленостей. «Кабмін чекає пропозицій від парламенту, парламент - від Кабміну. І так - по колу. Єдине, що вирішено точно - Міністерство інфраструктури передадуть Павлу Рябікіну. Решта - під питанням», - стверджує Кошкіна.

З 2005 по 2006 рік Павло Рябікін був заступником міністра транспорту і зв'язку України, курирував морський і річковий транспорт, а також авіацію. У листопаді 2012 року пройшов до Верховної Ради за списками «УДАРу». У червні 2014 року Рябікін став радником мера Києва Віталія Кличка, а через місяць був призначений заступником голови КМДА. У серпні 2014 року склав повноваження народного депутата у зв'язку з призначенням на посаду заступника Кличка.

Гончаренко розповів, коли звільнять перших міністрівДовгоочікуване та багаторазово обіцяне переформатування Кабінету міністрів відбудеться в лютому.

Що стосується заступника глави АП Віталія Ковальчука, якому пророкують портфель першого віце-прем'єра, то, за словами автора, його призначення все ще залишається під питанням. Одним з аргументів за його призначення Кошкіна називає гостру необхідність Банкової ввести до оновленого Кабміну свою людину - так званого «наглядача» за Яценком.

«Геннадій Зубко (віце-прем'єр-міністр) з цією роллю відверто не справляється, як ми розуміємо. Принципове «добро» від Президента отримано, і Кононенко вже почав збирати «під Ковальчука» голоси. Проблема лише в тому, що на призначення першого віце необхідна згода прем'єра. А прем'єру перший віце Ковальчук не потрібен», - пояснила Кошкіна.

Кандидатури Рябікіна та Ковальчука обговорювалися на сьогоднішньому засіданні фракції «Блоку Петра Порошенка», повідомив журналістам заступник голови фракції «БПП» Ігор Кононенко. Щоправда, відразу після заяви Кононенка його колега по фракції Сергій Лещенко у себе в Facebook спростував цю інформацію.

«Я не знаю, на якій фракції пан Кононенко обговорював прізвища Ковальчука, Рябікіна й Тодурова на посади в уряді. Але заявляю як все ще член фракції «БПП» - ці кандидатури на «БПП» не обговорювалися. Зустрічі у вузькому колі на Банковій чи у спортклубі «5 елемент» - це ще не засідання фракції», - зазначив нардеп.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: