Експерт: переформатування уряду – торг між командами Яценюка і Порошенка

Читать на русском
Роман Насіров

Переформатування уряду, яке очікується цієї осені, залежить від політичної волі команд двох перших осіб у державі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Маслак, аналізуючи інформацію, що Президент України не задоволений результатами деяких реформ та допускає відставку деяких міністрів.

«Давно йшлося про те, що відбудеться переформатування уряду. Припущення про можливе звільнення неоднарозово висловлювалися, наприклад, стосовно міністра енергетики. Але проблема в тому, що відбувається певний торг між командою Прем'єра та командою Президента, кого залишити, а кого зняти. І корінь проблеми в тому, що цей торг відбувається не публічно. Тому й припущення стосовно можливих результатів цього непублічного торгу робити зараз складно», - стверджує експерт.

Під загрозою звільнення: Южаніна замінить Насірова на посаді керівника ДФС? ДумкаСпеціаліст поділився міркуваннями щодо ймовірності звільнення Насірова з посади керівника ДФС та призначення на керівну посаду фіскалів Южаніної.

Також політолог зазначив, що зараз звучить багато припущень щодо того, чи буде головний фіскал Роман Насіров знятий з посади через історію з прихованою квартирою у Лондоні.

«Є певна кількість міністрів, діяльність яких не задовільняє суспільство. Однак, це політичні посади і їх доля залежить від волі команд двох перших осіб у державі», – пояснює Олександр Маслак.

Раніше екс-заступник голови Державної фіскальної служби України Костянтин Лікарчук заявив про наявність у глави ДФС Романа Насірова квартири у Лондоні, яку той не задекларував. Народний депутат Дмитро Добродомов прогнозую, що через це керівнику Фіскальної служби може загрожувати відставка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: