У Міноборони розповіли, скільки учасників АТО отримали квартири у 2015 році

Читать на русском
Військові-учасники антитерористичної операції протягом 2015 року стали власниками 186 квартир від Міністерства оборони України.

Протягом минулого року власниками нових квартир від Міністерства оборони стали 658 військових Збройних сил України.

Про це на брифінгу повідомила начальник управління комунікацій та преси МО Оксана Гаврилюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

При цьому учасникам антитерористичної операції та їхнім родинам видали лише 186 квартир, констатувала представниця Міноборони. З цієї кількості 27 нових помешкань дісталося пораненим військовослужбовцям, 94 – сім'ям загиблих.

«У 2015 році українські військові отримали 658 квартир у містах Одеса, Дніпропетровськ, Хмельницький, Рівне, Бориспіль, Миколаїв, Васильків, а також у Львівській, Київській. Рівненській, Житомирській та Одеській областях», – розповіла Гаврилюк.

Частина військових замість житла отримали грошову компенсацію, загальна сума якої за минулий рік склала більше 100 млн грн.

«Погоджено виплату грошових компенсацій за належне житлове приміщення військовослужбовців, які мають право та надали на це згоду. Загальна сума у 2015 році склала понад 100 млн грн», – уточнила речниця Міноборони.

За перший місяць нового року власниками державного житла стали ще 75 військовослужбовців у Сумах та в Полтавській області, зазначила Гаврилюк. Із них учасниками бойових дій є 22 людини.

Нагадаємо, 13 січня Президент України Петро Порошенко звернувся до Кабміну з вимогою негайно впорядкувати питання виплат учасникам АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: