СБУ не по зубах агенти впливу Кремля у владі – експерт

Читать на русском
На думку експертів, Служба безпеки України не здатна займатися ліквідацією високопоставлених чиновником, що працюють проти інтересів України.
Фото: "5 канал"

Служба безпеки України не здатна ліквідувати агентів впливу Кремля, що наближені до влади в Україні.

Про це, коментуючи результати роботи українських спецслужб, заявив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, пише «Слово і Діло» з посилання на Deutsche Welle.

«Це їм не по зубах», – вважає Маломуж, і додає: в цій ситуації Служба безпеки намагається завоювати прихильність українців іншим шляхом – виявляючи дрібніших правопорушників.

«Треба ж постійно показувати результати роботи. Перед керівництвом країни та перед суспільством. Показати, що, ось, ми працюємо, виявляємо, тому підтримайте нас», – прокоментував ситуацію Маломуж.

СБУ починає досудове слідство проти ватажка «ЛНР» за справою СавченкоПечерський районний суд Києва задовольнив клопотання Служби безпеки України про початок спеціального досудового слідства проти лідера самопроголошеної «Луганської народної республіки» Ігоря Плотницького.

Жодної інституції, що могла би повноцінно контролювати роботу СБУ, немає, вважає колишній заступник голови Служби Олександр Скіпальський. «Наші всі спецслужби не контрольовані відповідними державними органами. А те, що створюються так звані громадські ради при СБУ, це все, безумовно, щоб просто пустити пил в очі», – вважає він.

Самі силовики зі звинуваченнями категорично не згодні: мовляв, із початком війни на Сході відповідальності у спецслужб стало більше, тож людям варто перестати критикувати СБУ, вважає її представник Юрій Тандіт. «Коли почалася війна на Сході, слава Богу, люди від цього симптому очистилися. Нам немає сенсу організовувати показухи», – стверджує він.

Нагадаємо, 28 грудня голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що спецслужби не поспішають розслідувати дії чиновників-спеаратистів, що працюють у регіоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: