СБУ не поспішає розслідувати дії чиновників-сепаратистів – Жебрівський

Читать на русском
Керівник Донецької ВЦА Павло Жебрівський заявив, що співробітники СБУ та прокуратури не ведуть розслідувань щодо сепаратистів у лавах чиновників, голів адміністрацій або мерів міст Донецької області.

Керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Павло Жебрівський заявив, що співробітники СБУ та прокуратури не ведуть розслідувань щодо сепаратистів у лавах чиновників, голів адміністрацій або мерів міст Донецької області.

Про це він розповів в інтерв'ю «Апострофу», передає «Слово і Діло».

Суд знову випустив під заставу підозрюваного, цього разу – у фінансуванні сепаратизмуГенерального директора ДП ПАТ «Одеська ТЕЦ», якого підозрюють у фінансуванні сепаратизму, суд відпустив під заставу.

За його словами, всі матеріали, які він отримує на того чи іншого чиновника, якого звинувачують у сепаратизмі, передаються до СБУ та прокуратури.

«Коли до мене надходять ці матеріали, я їх відправляю за призначенням – до СБУ та прокуратури, а вони вже мають провести своє розслідування й винести вердикт. Наскільки мені відомо, на сьогоднішній день в принципі розслідувань немає», – заявив Жебрівський.

Він також повідомив, що всі сепаратисти, які потрапили до влади, сидять там тому, що їх вибрали, а в нього немає повноважень, щоб звільняти подібних чиновників, що підтримують так звану «ДНР».

«У чому різниця між головою ВЦА та головою звичайної адміністрації в будь-якій області? Я можу розпоряджатися комунальними підприємствами та бюджетом. Я ще тільки чекаю додаткових повноважень, чекаю, поки ухвалять закон. На сьогодні я маю обов'язки та права звичайного голови ОДА. Коли ухвалять зміни до закону про ВЦА, тоді у мене будуть додаткові повноваження. Але повноважень звільняти мерів там не буде», – зазначив голова Донецької ВЦА.

Крім того, за словами Жебрівського, він направив розпорядження до СБУ та ГПУ перевірити всіх керівників департаментів, голів адміністрацій і міських голів на предмет правопорушень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: