Запровадження безвізового режиму залежить і від України – МЗС

Читать на русском
Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що швидкість запровадження безвізового режиму залежіть не лише від ЄС, але й від України.
заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що швидкість запровадження безвізового режиму залежіть не лише від Європейського Союзу, але й від України.

Про це вона розповіла в інтерв'ю «5 каналу», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Зеркаль, Україна має довести країнам ЄС, що вона готова до реформування країни у всіх сферах, у тому числі правоохоронних органах та вдосконаленні законодавства.

«Коли все це буде розглядатися на Раді міністрів юстиції та внутрішніх справ, то міністри будуть розглядати не зовнішньополітичну ситуацію, а безпекову ситуацію. І їхня позиція буде формуватися на підставі якихось фактів. Тому ми маємо забезпечити виконання цих зобов’язань, які ми взяли на себе, ухвалити відповідні закони, надати зараз інформацію, яку ухвалено в Бюджеті, щодо фінансування антикорупційних інституцій», – зазначила заступник міністра закордонних справ.

Також Олена Зеркаль сподівається, що Верховна Рада візьметься за роботу й почне ухвалювати відповідні законопроекти вже в січні. Своєю чергою, МЗС розпочне роботу з усіма міністрами юстиції та внутрішніх справ країн-членів ЄС та намагатиметься їх переконати, що Україна виконує свої зобов'язання.

«Від того, як швидко ми зможемо переконати міністрів юстиції та внутрішніх справ країн-членів ЄС, що ми все виконали й продовжуємо вдосконалюватися, і цей процес є незворотнім, залежить те, коли Рада ЄС розглядатиме це питання – в березні чи в червні», – заявила Зеркаль.

Нагадаємо, вчора, 11 січня, представник Єврокомісії Майя Косьянчич заявила, що комісія ще не подала пропозиції до Ради ЄС та Європарламенту про початок законодавчого процесу щодо скасування візового режиму для громадян України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: