ЄС продовжив санкції проти Росії

Читать на русском
Рада ЄС ухвалила рішення продовжити економічні санкції щодо Росії у зв'язку із ситуацією в Україні на шість місяців.

Рада ЄС ухвалила рішення продовжити економічні санкції щодо Росії у зв'язку із ситуацією в Україні на шість місяців.

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС, передає «Слово і Діло».

«21 грудня 2015 року Рада ЄС продовжила економічні санкції проти Росії до 31 липня 2016 року», – йдеться в повідомленні.

У документі нагадали, що санкції спочатку були запроваджені терміном на один рік до 31 липня 2015 «у відповідь на дії Росії в Східній Україні».

22 червня 2015 року Рада ЄС продовжила термін обмежувальних заходів на шість місяців до 31 січня 2016 року.

Таке рішення було погоджено на Європейській Раді у березні 2015 року, коли лідери ЄС домовилися пов'язати тривалість санкцій з повною реалізацією Мінських угод, яка була передбачена на 31 грудня 2015 року.

В українському питанні ЄС не піде на поступки РФ – євродепутатЄС не збирається знімати санкції з РФ чи йти на якісь поступки навіть через спільну боротьбу з «Ісламською державою».

«Однак оскільки Мінські домовленості не будуть реалізовані до 31 грудня 2015 року, тривалість санкцій була продовжена, в той час як Рада ЄС продовжує оцінювати прогрес у реалізації мінських домовленостей», – пояснюється в повідомленні прес-служби Ради ЄС.

У ньому також уточнюється, що заходи, запроваджені спочатку в липні 2014 року, були посилені у вересні 2014 року. «Вони зачіпають деякі обміни з Росією в фінансовій, енергетичній та оборонній галузях і в області товарів подвійного призначення», – нагадують у Брюсселі.

Раніше заступник держсекретаря США з контролю над озброєннями та міжнародною безпекою Роуз Гетемюллер заявила, що американський уряд розглядає можливість запровадження нових економічних санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: