США хочуть ввести нові санкції проти Росії

Читать на русском
Уряд Сполучених штатів Америки розглядає можливість введення нових економічних санкцій проти РФ.

Заступник держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародною безпекою Роуз Гьоттемюллер заявила, що американський уряд розглядає можливість введення нових економічних санкцій проти Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За її словами, санкції хочуть ввести через порушення Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

США не скасують санкції проти Криму до його повернення УкраїніВашингтон залишить санкції щодо окупованого Росією півострова доти, доки той не буде повернений Україні.

«Росія як і раніше не бажає визнавати порушення Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності або відреагувати на наші побоювання», – наголосила Гьоттемюллер.

Також, як стверджує представник Держдепу, невизнання Росією порушень цього Договору і звинувачення у відповідь є яскравою спробою відвернути увагу від порушень з її боку.

«Таким чином, ми продовжуємо вивчати і працювати в тісній співпраці з союзниками щодо низки дипломатичних, економічних і військових заходів, спрямованих на захист інтересів Сполучених Штатів і наших союзників», – заявила вона.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама підписав бюджет на 2016 рік, де передбачено виділення Україні $300 млн військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: