Україна буде ухвалювати дзеркальні санкції проти РФ без узгодження з Радою

Читать на русском
Росія загрожує з 1 січня запровадити заборону на ввезення аграрної продукції з України. Кабмін ухвалив рішення відповідати дзеркальними санкціями.
Айварас Абромавічус

Росія загрожує з 1 січня запровадити заборону на ввезення аграрної продукції з України. Кабмін ухвалив рішення відповідати дзеркальними санкціями.

Про це в інтерв'ю «Новому времени» розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, передає «Слово і Діло».

«Частина нашого аграрного експорту на цей момент в Росії в загальному обсязі – 2%. Збиток буде від $421 млн до $600 млн. Але це не прямий збиток. Це недоотримана виручка. Частина цієї продукції буде відправлена ​​на інші ринки», – заявив міністр.

За словами Абромавичуса, ці втрати значно нижчі, ніж могли бути роки три тому. «Ми все-таки вчимося розуміти, з ким поряд живемо й маємо справу. Росія вже багато років є непередбачуваним партнером. Не лише для нас, а й для інших сусідів: Туреччини, Литви, Естонії, Латвії, Молдови, Грузії, Польщі».

В уряді очікують найжорсткіших заходів з боку Росії. Тому в Кабінеті міністрів вирішили ухвадювати дзеркальні санкції без узгодження з парламентом.

Нагадаємо, раніше верховний представник ЄС із зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні заявила, що не бачить значних проблем у питанні продовження санкцій проти РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: