В українському питанні ЄС не піде на поступки РФ – євродепутат

Читать на русском
ЄС не збирається знімати санкції з РФ чи йти на якісь поступки навіть через спільну боротьбу з «Ісламською державою».

Європейський Союз не збирається знімати санкції з РФ чи йти на якісь поступки навіть через спільну боротьбу з «Ісламською державою».

Про це повідомив депутат Європарламенту, заступник голови делегації парламентського співробітництва з Україною Міхал Боні, пише «Слово і Діло», посилаючись на «Укрінформ».

Санкції проти РФ мають діяти, доки вона порушує міжнародне право – президент ЛатвіїПрезидент Латвії Раймондс Вейоніс заявив, що Росія порушує міжнародне право, й саме тому санкції проти неї потрібно залишити в дії.

«Не може бути якихось домовленостей з Росією як союзником у справі боротьби з тероризмом про те, що Європа відмовиться від справ, які стосуються України. З Росією потрібно говорити так: маємо боротися з тероризмом, адже це є загрозою для нас усіх, але одночасно маємо боротися, щоб ви врешті змінили свою думку про Україну щодо непорушності її кордонів і територіальної цілісності», – заявив Боні.

За його словами, в Європарламенті по-різному сприймають таку позицію, але в цілому ЄС має тверду позицію щодо Росії в українському питанні. Як стверджує євродепутат, Барак Обама також наголошує на неприпустимості поєднання боротьби з ІДІЛ і вирішення військового конфлікту на сході України.

Також Міхал Боні зауважив, що ЄС не збирається знімати санкції з Росії, поки вона у повному обсязі не виконає Мінські домовленості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: