Яценюк потрібен коаліції тільки для ухвалення Бюджету – нардеп

Читать на русском
Парламент розуміє, що потрібен Бюджет, але голосувати за нього він поки не готовий. При цьому більшість думає про перевибори.

Парламент розуміє, що потрібен Бюджет, але голосувати за нього він поки не готовий. При цьому більшість думає про перевибори.

Про це «Новому времени» розповіли джерела в парламенті, передає «Слово і Діло».

Кабмін представив парламенту проект Бюджету та Податкового кодексу. При цьому проект Податкового кодексу так і не знайшов єдиної депутатської підтримки. Рада вирішила ухвалити його наступного року, а Бюджет формувати на основі чинного кодексу.

«Ми хочемо відкласти урядову редакцію Податкового кодексу для його доопрацювання в першому кварталі наступного року, щоб він був запроваджений в 2017 році. А нинішній Бюджет потрібно ухвалювати на підставі чинного податкового кодексу», – сказав голова фракції «БПП» Юрій Луценко.

За словами прем'єр-міністра, питання з Бюджетом може затягнутися, а якщо його не ухвалять, то Україна зможе перезимувати й без нього.

Обіцяне й виконане: хто і як працює в уряді Яценюка«Слово і Діло» підбило підсумки роботи міністрів в уряді Арсенія Яценюка. Міністром, що роздає набільше обіцянок, виявився очільник МВС Арсен Аваков.

Джерело з «Народного фронту» повідомило, що в разі неухвалення Бюджету партія почне діяти самостійно, без зобов'язань і прив'язок до коаліції. При цьому окремі представники «Народного фронту» збираються будувати власні політичні проекти, зокрема глава МВС Арсен Аваков.

«Аваков давно замислювався про власний політичний проект. У МВС він отримав політичну вагу. Зараз його команда знову активізувала питання створення власного політичного проекту», – говорить депутат.

Водночас депутати з «Самомопомочі» говорять про те, що Яценюк потрібен коаліції лише для ухвалення Бюджету. За словами лідера фракції Олега Березюка, уряд потрібно міняти після того, як буде ухвалений Бюджет, але в перевиборах парламенту він не впевнений.

«Перевибори – це був би найгірший варіант, краще уряд поміняти», – сказав Березюк.

З думкою лідера фракції «Самопомочі» не згодні представники більшості. У «Батьківщині» всерйоз розглядають можливість перевиборів восени наступного року. Про перевибори замислюються і в «БПП».

«Ситуація складна. Якщо зараз «БПП», «НФ» та інші фракції не об'єднаються навколо конкретних позицій і питань, то існування і парламенту, і коаліції під великим питанням. Зараз становище дуже хитке, і мало хто розуміє, що далі робити, я не виключаю, що можуть бути дострокові вибори», – говорить нардеп від «БПП» Єгор Фірсов.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що не бачить підстав для переформатування коаліції, але не виключає змін в уряді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: