Альтернативи Яценюку поки немає – Луценко

Читать на русском
Відставка уряду наближчим часом була б помилкою, оскільки кандидатури на заміну прем'єр-міністру Яценюка поки немає і такий крок призведе до розпаду коаліції, неможливості ухвалити Бюджет та припинення співпраці з МВФ.

Відставка уряду наближчим часом була б помилкою, оскільки кандидатури на заміну прем'єр-міністру Яценюку поки немає і такий крок призведе до розпаду коаліції, неможливості ухвалити Бюджет та припинення співпраці з МВФ.

Про це заявив народний депутат, лідер фракції «БПП» Юрій Луценко у своєму Facebook, передає «Слово і Діло».

За його словами, в п'ятницю в парламенті річного звіту уряду не буде, а пройде звичайна година запитань до уряду.

«Нічого з цього Кабміном не зроблено. Тому сьогодні відбудеться звичайний День уряду... Думаю, що це й добре. Бо найгірше, що можна зробити – це зняти Яценюка і не обрати нікого іншого. А саме така арифметика сьогодні в парламенті», – зазначив політик.

Після подачі Бюджету критикувати уряд Яценюка буде простіше – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що звіт Кабміну вирішили перенести на кінець грудня.

«Уряд без прем'єра, парламент без коаліції, країна без Бюджету означає зупинку співпраці з МВФ. Без 3,9 млрд дол. траншу країна за місяць скотиться в гіперінфляцію. Це – безвідповідальний сценарій», – додав він.

Перед тим, як розглядати питання відставки Кабміну, Рада має ухвалити новий Податковий кодекс і Бюджет на 2016 рік. «І лише після цього (але ще в грудні) обговорити долю уряду. В рамках нинішньої коаліції», – підсумував Луценко.

Нагадаємо, 11 грудня Кабінет міністрів анонсував річний звіт про свою діяльність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: