Після подачі Бюджету критикувати уряд Яценюка буде простіше – експерт

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Перенесення звіту уряду вигідне опонентам Яценюка. Зараз для них це хоч і локальний, але все ж таки успіх.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи інформацію про те, що звіт Кабміну вирішили перенести.

«Насправді, є комплекс причин, чому перенесли звіт Кабміну. По-перше, Бюджету дійсно немає. Так само немає й ще низки важливих законопроектів. Для опонентів прем'єра важливо, щоб голосування щодо уряду відбулося після представлення Бюджету. Вочевидь, там будуть складні речі й на тлі критики Бюджету буде набагато простіше критикувати і сам уряд», – розмірковує експерт.

Обіцяне й виконане: хто і як працює в уряді Яценюка«Слово і Діло» підбило підсумки роботи міністрів в уряді Арсенія Яценюка. Міністром, що роздає набільше обіцянок, виявився очільник МВС Арсен Аваков.

«Для опонентів Арсенія Яценюка це успіх. Вони змогли відтермінувати ситуацію й зробити це таким чином, щоб все відбувалося на вигідному для них емоційному тлі. Від ситуації навколо уряду залежатиме й питання про його переформатування», – вважає Леонов.

Як підкреслив експерт, чим сильнішими зараз будуть позиції Яценюка, тим вірогідніше, що він зможе відстояти своїх міністрів. Відповідно, чим його позиції слабші, тим більше шансів його усунути.

«Це дійсно локальний успіх опонентів уряду та не дуже добрий дзвіночок для Яценюка», – резюмував Олександр Леонов.

Нагадаємо, що підсумковий звіт Кабінету міністрів перед Верховною Радою мав відбутися вже цієї п'ятниці, 11 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: