Касько: ідея оновлення місцевих прокуратур зазнала фіаско

Читать на русском
Всупереч усім очікуванням, місцеві прокуратури не поповнилися новими людьми, заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько.
Давид Сакварелідзе і Віталій КаськоФото: УНІАН

Всупереч усім очікуванням, місцеві прокуратури не поповнилися новими людьми, заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько.

«На жаль, ідея Сакварелідзе про прихід нових людей у прокуратуру дала збій», - констатував Касько в ефірі «Громадського радіо», пише «Слово і Діло».

За його словами, Шокін не призначив жодного прокурора, який би раніше не працював в органах прокуратури. «84% з них раніше займали посади керівників районних прокуратур. Більшість з них працювали у тому числі з 2010 року», - розповів Касько.

Він вважає, що ідея оновлення місцевих прокуратур за допомогою відкритого конкурсу провалилася через недостатній вплив Сакварелідзе на ключові процеси відбору.

«Те, що було підготовано управлінням реформ, було відкореговано управлінням правозабезпечення, яке не підпорядковувалось Сакварелідзе. Далеко не всіх членів комісії, яких пропонував Давід Сакварелідзе, було призначено, адже генеральний прокурор мав іншу думку. Всі ці зміни привели до того результату, який ми маємо зараз», - сказав Касько.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: