Парламент досі не побачив обіцяного Яценюком проекту Податкового кодексу

Читать на русском
Обіцяний прем'єр-міністром проект податкової реформи, який Арсеній Яценюк мав би подати до ВР 9 грудня, так і не був зареєстрований у парламенті.
Арсеній Яценюк

Обіцяний прем'єр-міністром проект податкової реформи, який Арсеній Яценюк мав би подати до ВР 9 грудня, так і не був зареєстрований у парламенті.

Обіцянку прем'єра внести проект реформи протягом 3 днів «Слово і Діло» зафіксувало 6 грудня.

Однак Яценюк помилився у прогнозах: досягти компромісу з президентською командою й членами коаліції в питанні того, які податки ми платитимемо вже наступного року, поки не вдалося. На своє виправдання голова уряду каже, що компромісний проект реформи сьогодні внесе вже Президент.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що 9 грудня уряд спрямує узгоджений законопроект Податкового кодексу в парламентСказано 6 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як відомо, Міністерство фінансів розробило проект нового Податкового кодексу, яким передбачається підвищення поточних ставок податку на прибуток і на доходи фізичних осіб до 20%, збереження ставки ПДВ на рівні 20% і зниження єдиного соціального внеску до 20%. Тим часом у Верховній Раді вже зареєстрований проект податкової реформи авторства нардепа від «БПП» Ніни Южаніної.

Переговори щодо єдиного, компромісного проекту Податкового кодексу відбулися вчора, 9 грудня.

Втім, як би там не було, голова уряду в обіцяний термін не вклався, тож ця обіцянка отримує статус «не виконано». Дізнатися, що ще наобіцяв українцям Арсеній Яценюк, можна на його сторінці на нашому сайті. Про те, як працюють його підлеглі, можна дізнатися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: