Рік роботи прем'єра-камікадзе: успіхи та провали. Експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Нас рятує лише небажання Європи отримати величезну чорну діру у вигляді України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи рік роботи уряду Арсенія Яценюка.

«Не можна сказати, що Кабмін взагалі нічого не робив. Вони намагаються щось робити, але проблема в тому, що у них немає синхронної роботи з парламентом і немає стратегії роботи. Все-таки вони намагаються закривати дірки, а не працювати на випередження. В цьому найголовніша причина всіх помилок і невдач Кабміну», – пояснює Горбенко.

При цьому, як зазначив експерт, не можна сказати, що тільки цей уряд припускався таких помилок.

Обіцяне й виконане: хто і як працює в уряді Яценюка«Слово і Діло» підбило підсумки роботи міністрів в уряді Арсенія Яценюка. Міністром, що роздає набільше обіцянок, виявився очільник МВС Арсен Аваков.

«Багато, звичайно, не зроблено, але могло бути й гірше. Все-таки цей уряд спромігся уникнути дефолту та утримав країну, тому що далі Донецька РФ не пішла», – говорить політолог.

«Гривня впала, інвестори не дуже хочуть заходити, але якщо усунути корупцію, то інвестори почнуть з'являтися. Ключові реформи не були проведені. Якщо брати те ж Міністерство культури, то його просто не було. Щодо Мінінформполітики – також велике питання, тому що ключові моменти не закриті. Вони працюють погано», – розмірковує експерт.

При цьому, як він вважає, потрібно відзначити роботу молодих представників уряду. Це стосується Мінекономіки, тому що були спроби прозорих закупівель.

«Можна поставити серйозну «четвірку», але з великим мінусом. Основна проблема Кабміну – це відсутність стратегії. На це потрібно витратити час, але навіть за два роки вони не розробили план», – констатує Горбенко.

«Ми пливемо за течією й нас рятує лише те, що наша доля цікавить Європу, тому що вони не хочуть отримати величезну чорну діру посеред Європи у вигляді України посеред Європи, та ще й з великим питанням щодо Росії. За рахунок постійних копняків нас поки ще ведуть», – підсумував політолог.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"

Відзначимо, що сам Яценюк серед основних досягнень уряду назвав фінансування української армії, відсутність затримок за соціальнихми виплатами, списання та реструктуризацію багатомільярдних зовнішніх боргів, відмову від газової залежності від РФ та підготовку реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: