Нинішня влада залишила правову прогалину для реваншу попередньої – експерт

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог
Олександр Демʼянчук

У нашій країні політики немає, тому в нас навіть мавпа за наявності грошей може бути в політиці.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи інформацію про те, що екс-президент Віктор Янукович, який переховується від українського слідства в РФ, має намір повернутися в політику.

«Досі немає правового рішення з приводу того, як Янукович перестав бути президентом. За 2 роки наша влада так і не спромоглася ухвалити закон про імпічмент, який би дав можливість урегулювати це питання. Чомусь у нас усі дуже бояться ухвалювати цей закон. В результаті є правова прогалина для реваншу колишньої влади», – розмірковує експерт.

На її думку, у Януковича ще мав би боятися. Загинуло багато людей і буде так само багато бажаючих запитати у нього, навіщо він приїхав.

ГПУ свідомо приписувала поплічникам Януковича статті, які для ЄС нічого не означають – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в березні ЄС може зняти санкції із соратників Януковича.

Водночас політолог Олександр Дем'янчук зауважив, що Януковича навіть в Росії сприймають негативно.

«Не може бути жодного повернення. З ким? Це просто нагадування про себе. Про те, що Путін його готує для «ДНР». Але результату з цього також не буде. Зараз і «ДНР» в агонії через брак коштів, і що буде цієї зими, ніхто не знає», – вважає він.

Як відомо, у 2014 році Генеральна прокуратура України порушила понад 30 кримінальних проваджень щодо екс-президента Віктора Януковича та людей із його оточення.

Нагадаємо, що за рішенням Ради ЄС застосовані обмежувальні санкції щодо 22 колишніх українських високопосадовців та пов'язаних з ними людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: