Санкції Євросоюзу проти Януковича знімуть навесні в повному обсязі – ГПУ

Читать на русском
На думку заступника генпрокурора, санкції почнуть знімати з початку 2016 року і до березня вони будуть зняті в повному обсязі.

Санкції з Януковича почнуть знімати з початку 2016 року і до березня вони будуть зняті в повному обсязі.

Про це заявив заступник генпрокурора Віталій Касько в інтерв'ю «ТСН», передає «Слово і Діло».

«На мою думку, санкції почнуть знімати з початку наступного року. Поступово. За моїм прогнозом, в березні вони будуть зняті в повному обсязі», – заявив він.

Касько зазначив, що за логікою Євросоюзу «року-двох достатньо для правоохоронних органів відповідної держави, щоб розібратися, що це за гроші, отримані вони злочинним шляхом, і після цього в рамках механізмів міжнародної правової допомоги накласти арешт на рахунки, нерухомість та інші об'єкти за кордоном».

За його словами, якщо двох років недостатньо, значить, правоохоронні органи працюють неефективно.

«Тому з того, що я чую від західних партнерів, подальшого продовження санкцій не варто чекати. На мою думку, потрібно зосередитися на арештах майна та активів у власних кримінальних процесах, а не на проханнях продовжити санкції, останнє навряд чи матиме перспективу», – підкреслив Касько.

Нагадаємо, раніше голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко спрогнозував завершення слідства по вбивствах учасників Майдану до кінця 2015 року й пообіцяв, що з наступного року Януковича шукатиме весь світ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: