Яценюк взявся за конфіскацію активів Януковича перед звітом Кабміну – експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Уся абсурдність ситуації в тому, що йдеться вже не про конфіскацію активів Януковича, а про те, що ЄС скоро зніме всі санкції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи новину про те, що Яценюк планує конфіскувати $40 млрд Януковича та його оточення і завершити процес конфіскації активів.

«З боку Яценюка, це більше схоже просто на гучну заяву, ніж на правду. Насправді ж, навпаки, існує загроза, що з Януковича та його оточення будуть зняті санкції, розблоковані всі рахунки цих людей, а гроші можуть зникнути взагалі, тому що жодних підтверджених й розслідуваних справ у нас немає», - аналізує експерт.

ГПУ свідомо приписувала поплічникам Януковича статті, які для ЄС нічого не означають – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в березні ЄС може зняти санкції із соратників Януковича.

Звичайно, підкреслив політолог, якщо бути оптимістом, можна сподіватися, що справи на Януковича і компанію вже є, а в Кабміні почалися зрушення і в найближчому майбутньому хочаб щось оформлять згідно з Процесуальним кодексом.

«Якщо ж бути реалістом, зрозуміло, що ця заява зроблена як анонс напередодні ще одного року роботи Яценюка», - розповідає він.

За словами Горбенка, для Яценюка і Кабміна є кілька варіантів, але найбільш реалістичний, що він залишиться на посаді прем'єр-міністра, а ротації в уряді будуть незначними.

Нагадаємо, що за рішенням Ради ЄС обмежувальні санкції застосовані відносно 22 колишніх українських чиновників і пов'язаних з ними людей.

У 2014 році Генеральна прокуратура України порушила понад 30 кримінальних проваджень щодо екс-президента Віктора Януковича і людей з його оточення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: