Кремль відреагував на рішення МВФ щодо «боргу Януковича»

Читать на русском
У Кремлі вважають небезпечним прецедентом рішення МВФ щодо можливості кредитування країн із простроченою заборгованістю.

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі вважають небезпечним прецедентом рішення МВФ щодо можливості кредитування країн із простроченою заборгованістю.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

У Мінфіні досі не отримали з Москви пропозицій щодо відстрочки «кредиту Януковича»Міністерство фінансів України не отримувало від російського уряду пропозицій щодо реструктуризації 3-мільярдного боргу, взятого Україною в грудні 2013 року.

За його словами, Кремль займеться аналізом причин такого рішення МВФ і можливих його наслідків.

«Рішення МВФ, безумовно, для нас є небажаним, а головне, з нашої точки зору, для міжнародної практики воно досить небезпечне, тому що створюється, якщо говорити простою мовою, дуже небезпечний прецедент щодо надання можливості несплати суверенних боргів», – вважає Пєсков.

Нагадаємо, раніше рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила реформу, що дозволяє кредитувати країни, які допустили дефолт. Це рішення буде застосовано до контрактів, що вже підписані, й набуло чинності з моменту його ухвалення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: