Предметом дискусій з Байденом насправді стане не корупція – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Візит Байдена матиме вплив, але лише побічний. Кадрові питання залишаться внутрішньодержавними та залежними від волі Президента.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи візит віце-президента США Джо Байдена в Україну та заяву Петра Порошенка про те, що Україна готова допомагати коаліції в Сирії.

«Звісно, у військо-технічній сфері ми навряд чи зможемо чимось допомогти американцям, оскільки в цьому плані ми й самі потребуємо допомоги, але є й інші сфери. Якщо буде військова операція не виключено, що нам потрібно буде допомагати, можливо, в інформаційній сфері», – припускає політолог.

Насправді, на переконання експерта, в контексті переговорів вся складність буде пов'язана не з корупцією, відставками чи переформатуванням Кабміну.

«Якраз щодо цього українська влада ще зможе домовитися», – вважає він.

Байден розповів про ключові проблеми в УкраїніВіце-президент США Джо Байден у Києві зустрівся з депутатами, молодими чиновниками та громадськими активістами.

«Проблема буде зі змінами до Конституції та ухваленням закону «Про вибори на окупованих територіях. З цих питань будуть складні дискусії та спроби переконання», – підкреслив Палій.

Щодо Кабміну, то, за його словами, прем'єр-міністр може залишитися на посаді, оскільки дуже багато в цьому питанні залежатиме від Президента, рішення буде виключно внутрішньодержавним й візит Байдена на це не вплине.

Як відомо, віце-президент США Джо Байден анонсував виділення Україні фінансової допомоги в розмірі 190 млн доларів на боротьбу з корупцією.

Нагадаємо, в ході зустрічі обговорювалися чотири ключові теми: корупція, перезавантаження уряду, порушення Росією Мінських угод в контексті конституційних реформ і закону про вибори на окупованих територіях, а також анексія Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: