Експерт: запровадження візового режиму з РФ – чергова помилка уряду

Читать на русском
Андрій Єрмолаєвполітолог

Візовий режим не дасть таких результатів, щоб можна було виправдати доречність його запровадження, а для українських заробітчан це дійсно стане проблемою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв, аналізуючи заяву Олександра Турчинова про те, що з 2016 року можливе запровадження візового режиму з РФ.

«Звичайно, наші країни перебувають у стані неоголошеної війни. З РФ надходить і техніка, і добровольці, і зброя, відбуваються диверсії, які, скоріш за все, пов'язані з діяльністю спецслужб РФ. Але контроль за паспортним режимом не має обернутися для сотень наших громадян додатковими проблемами», – розповідає він.

Як пояснив експерт, є багато трудових мігрантів, а український уряд не вміє вирішувати проблеми подолання економічної депресії.

Оформлення закордонного паспорта: міфи та реальністьНапередодні сезону відпусток українці все частіше замислюються про можливість виїхати на відпочинок за кордон. Але куди краще звернутися для оформлення документів? Де буде дешевше, а де – швидше?

«Люди ж не живуть лише телевізором. Це просто пошуки, де і як можна заробити для свого майбутнього, для покращення життя дітей, і цих людей також можна зрозуміти», – підкреслив він.

Експерт переконаний, що паспортний контроль безперечно має бути більш жорстким, ретельним, але запровадження візового режиму – це помилка.

«Це нічого не дасть, окрім роздратування, невдоволення. У нас і так багато проблем з адмініструванням, з правами влади й громадянина, і зараз запровадити візи – помилка», – резюмував Єрмолаєв.

Нагадаємо, з 1 березня громадяни Російської Федерації в'їжджають в Україну за закордонними паспортами. Раніше вони могли використовувати внутрішній паспорт громадянина Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: