Українську армію озброїли несправною та застарілою технікою

Читать на русском
За час гібридної війни РФ на Донбасі США надали Україні нелетальну військову допомогу на $260 млн.

За час гібридної війни РФ на Донбасі США надали Україні нелетальну військову допомогу на $260 млн.

Про це пише видання The Washington Post, передає «Слово і Діло».

Американське видання з'ясувало, що на українському блокпосту під Донецьком знаходяться декілька армійських позашляховиків Humvee, які були виготовлені ще в кінці 1980-х – початку 1990-х років.

«На трьох Хаммерах були пластикові вікна та двері – практично ніякого захисту. В іншого позашляховика вибухнули колеса після всього декількох сотень кілометрів. Механік каже, що автомобіль простоював на складі занадто довго», – пише газета.

Також повідомляється, що один із підрозділів у складі 120 осіб отримав американський бронежилет, який армія США перестала використовувати ще в середині 2000-х.

«Якщо американці збираються посилати нам обладнання, не потрібно привозити секонд-хенд», – цитує видання одного з українських командирів.

Україні потрібна зброя, а не навчання військових – конгресмен СШАДункан Хантер вважає, що зброю України треба надати якомога швидше, поки Путін зайнятий Сирією.

Повідомляється, що застаріле обладнання викликало недовіру та незадоволення серед бійців АТО. «Тут досі йде війна, неважливо що говорять люди», – сказав один з українських військовослужбовців.

Представник Пентагону підполковник Джо Соуерс не прокоментував безпосередньо стан переданих України машин, але запевнив, що США, як і раніше, направляють обладнання та надають допомогу в підготовці сил АТО.

Інший чиновник міноборони США повідомив, що Пентагон хотів передати Україні обладнання якнайскоріше, а необхідного фінансування не було.

«Неясно, скільки з переданих Україні засобів були у використанні або застарілі. Але уряд США також направив нове обладнання, наприклад, прилади нічного бачення та комплекти для надання першої медичної допомоги. Війська там також отримали сучасне обладнання, такі як радари для виявлення артилерійських і мінометних позицій противника, а також засоби зв'язку», – резюмує видання.

За словами представника Пентагону, в деяких випадках Humvee можуть бути використані для запасних частин. «Вони недостатньо гарні, щоб на них їздити, але їх можна розібрати й використовувати деталі», – сказав він.

Нагадаємо, президент США Барак Обама підписав бюджет на 2016 рік, де передбачено виділення Україні $300 млн військової допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: