Конгресмен США закликав силою повернути окуповані території України

Читать на русском
Конгресмен-республіканець від штату Алабама Мо Брукс заявив, що АП США повинна надати Україні летальну зброю і повернути окуповані території силою.

Конгресмен республіканець від штату Алабама Мо Брукс заявив, що АП США повинна надати Україні летальну зброю і повернути окуповані території силою.

Про це американський політик заявив під час слухань Комітету Палати представників США у закордонних справах, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

На думку Мо Брукса, відновлення бойових дій на Донбасі змусить Росію згорнути військову кампанію в Сирії.

У ході слухань Брукс зазначив, що Мінські угоди та режим припинення вогню в Україні не привели до повернення Україні окупованих територій.

Конгресмен заявив, що, отримавши летальне озброєння, Київ міг би розгорнути військову кампанію, спрямовану на повернення територій і таким чином змусити Росію перекинути в Україну додаткові військові ресурси.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в середині листопада США передадуть Україні військові радариСказано 21 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Росія не зможе дозволити собі паралельне ведення потужних військових операцій в Сирії і в Україні, а потім відновлення війни в Україні призведе до деескалації військової присутності Москви в Сирії», – сказав Брукс.

Він також закликав Вікторію Нуланд донести його думки до адміністрації Барака Обами. Думка конгресмена не сподобалася Вікторії Нуланд, яка перепитала, чи пропонує законодавець домагатися поновлення війни в Україні.

Однак позиція Брукса отримала підтримку іншого конгресмена-республіканця Ренді Веббера.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: