Результати виборів у Маріуполі можуть здивувати всіх – експерт

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Вкрай важливо, що цього разу бюлетені для Маріуполя друкуються в Києві, що може зупинити нахабні маніпуляції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи інформацію про те, що 29 листопада вибирати місцеві ради будуть Маріуполь та Красноармійськ.

«На сьогоднішній момент ризики, що вибори не відбудуться, досить малі. Загрози терактів дійсно є, але ми вже переживали «гарячі вибори», дні й моменти, коли викрадали людей, коли було вбито декілька людей, коли були обстріли та фронт практично проходив по Маріуполю. Потім були парламентські вибори, які пройшли вже без ексцесів. Тому на сьогоднішній момент, порівнюючи з попередніми виборами, що відбулися з часу окупації та війни, очікувати колосальних ексцесів вже не варто», – аналізує експерт.

Якщо говорити про результати виборів, то, на його думку, вони можуть бути несподіваними.

«Ситуація дуже дивна, оскільки не було агітації. На сьогоднішній момент є агітаційний провал. У таких умовах дуже сильним буде вплив заводів, як це в індустріальних районах і відбувається. З іншого боку, буде активізація громадського сектору, який підтримує демократичні сили», – вважає політолог.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Маріуполь є і буде українськимСказано 8 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Результати будуть, скоріш за все, більшими, для тих, хто хотів би меншого, і меншими для тих, хто хотів більшого», – підкреслив він.

Крім того, дуже вагомим фактором зараз є те, що бюлетені друкуються в Києві, а не так, як минулого разу – в друкарні Ахметова.

«Це може посприяти тому, що вже не допустять відвертих і нахабних маніпуляцій. З іншого боку, від виборчих маніпуляцій немає страховки. Вибори в Маріуполі будуть не чеснішими, ніж по всій Україні», – резюмував Олег Саакян.

Відзначимо, як заявив раніше глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, вибори в Маріуполі не відбулися з вини Центрвиборчкому й особисто Михайла Охендовського.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко стверджує, що Маріуполь є і буде українським, і в жодному разі в України достатньо сил для того, щоб захистити місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: