Події в Маріуполі є наслідком тотальної безкарності за порушення закону – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

До злочину у більшості випадків спонукає можливість уникнути відповідальності за порушення закону.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Басараб, аналізуючи події у Маріуполі в ході виборчої кампанії.

«Фальсифікації результатів голосування, підкуп виборців, засилля реклами з необлікованим фінансуванням виборчої кампанії триватимуть доти, доки за це не каратимуть», - зазначає політолог.

На його думку, неефективна робота правоохоронної системи заохочує порушників закону не лише у сфері виборчого права. В Україні будь-який потенційний злочинець знає, що у нього буде можливість уникнути відповідальності через корупцію у міліції, прокуратурі чи судах.

«На будь-якому етапі можна домовитися, заплатити, відкупитися та уникнути відповідальності. Саме це спонукає порушників ігнорувати закон», – підкреслив експерт.

Крім того, політолог зазначив, що дестабілізація на виборах у Маріуполі небажана, оскільки ми розуміємо, що у регіоні існує інша загроза – відновлення бойових дій на лінії розмежування з окупованими територіями.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що вибори у Маріуполі відбудуться 25 жовтняСказано 9 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Майже щодня надходить інформація про те, що в напрямку Маріуполя активізуються диверсанти та розвідники російських найманців. Тому дестабілізація ситуація під час виборчого процесу є вкрай небажаною в інтересах Маріуполя. Варто вирішити питання якнайшвидше й не допустити розгортання конфлікту напередодні виборів», – пояснив Михайло Басараб.

Зазначимо, що Президент України Петро Порошенко виступив за посилення відповідальності кандидатів за підкуп виборців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: