Антикорупційна група на чолі з Найємом давно готувалася всередині «БПП» – експерт

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Зовсім не дивно, що зараз всередині «БПП» виникла антикорупційна група, оскільки підґрунтя для цього було давно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Дуда, аналізуючи інформацію про те, що у «БПП» з'явиться внутрішньофракційна група для протидії корупції в парламенті на чолі з Віктором Чумаком і Мустафою Найємом.

«Поки до групи увійшло 15 депутатів, але згодом приєднаються й інші нардепи. Дана група може бути ідентифікована як група представників недержавного сектору, тому що майже всі, хто увійшов до її складу, є колишніми представниками недержавних організацій», – розповідає Дуда.

На його думку, розколу в «БПП» не буде, але там дійсно є представники різних груп, а ця антикорупційна платформа характеризується відсутністю серйозних бізнесів, звя'зками з міжнародними організаціями та тим, що ці люди, як правило, були залучені до громадської діяльності.

«Ця група завжди виділялася й зовсім не дивно, що вона виникла. Більше того, вона була вже давно там маркована з певною особливою позицією», – підкреслив політолог.

Щодо Чумака, то, за словами експерта, за ним немає особливих скандалів в силу того, що він не обіймав посад, які б суттєво впливали на велику корупцію. Проте, безумовно, були моменти, публікації, що говорять про неоднозначність його діяльності. Хоча тут слід визнати й інше – жодних судових рішень і подань щодо нього не було.

Зазначимо, що Мустафа Найєм, який також став координатором антикорупційної платформи, ще будучи кандидатом в народні депутати від «БПП», пообіцяв домогтися проведення антикорупційної люстрації органів виконавчої влади.

Всі обіцянки нардепа можна переглянути тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: