Перші результати роботи НАБУ з'являться не раніше, ніж за рік – Чумак

Читать на русском
Національному антикорупційному бюро на розслідування складних справ може знадобитися від 6 місяців до року.
Віктор Чумак

Національному антикорупційному бюро на розслідування складних справ може знадобитися від 6 місяців до року.

Про це в інтерв'ю газеті «Сегодня» заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань запобігання та боротьби з корупцією Віктор Чумак, передає «Слово і Діло».

«Говорити, що 1 грудня ми прокинемося і все запрацює – непрофесійно. Я очікую перших результатів роботи цих органів не раніше другої половини 2016 року», – сказав Чумак.

За словами заступника голови комітету, щоб розслідувати справу Мосійчука або Лукаш, потрібно мінімум три місяці.

«На розслідування складних справ знадобиться від 6 місяців до року. Мінімальний термін розслідування, як того вимагає КПК, складає три місяці», – уточнив Віктор Чумак.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що Антикорупційне бюро почне розслідування з жовтня 2015 рокуСказано 16 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нардеп заявив, що в НАБУ буде не більше двох-трьох обвинувальних вироків. «Масових не буде. І розстрілів масових не буде, і посадок масових не буде – це точно. Але якщо перші розслідування щодо топ-політиків будуть неупередженими й чесними, ми з вами все це відразу відчуємо», – підсумував він.

Нагадаємо, раніше заступник директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углава заявив, що кожен детектив пройде через детектор брехні, але результати матимуть рекомендаційний характер.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: